';

Flydalsjuvet natursti &
rapellering

Tid: 2,5 time
Vanskelighetsgrad: Medium (krever en viss styrke i armer og bein)
Landskap: Bratt og krevende (sikring hele veien)

Booking: Send e-post til eirik@exploregeiranger.no

 

Bli med å utforsk vår nye og spennende kombinasjonstur der du får klyve opp og rappellere ned.

Det kjente utsiktspunktet Flydalsjuvet ligger i gåavstand fra naturparken. Explore Geiranger har no etablert en bratt sti sikret med tau hele veien opp til Flydalsjuvet. Dette er ikke en sti du kan gå uten klatresele og JUMAR (sikringsmiddel). Bratte opptak og enkel klyving krever sikring! 

Stien går gjennom lauvskogen der små opptak gir en spennende og kreativ naturopplevelse. Innimellom er det små lysninger der du ser gjennom skogen ut mot Geiranger sentrum. Etterhvert går stien på mosegrodd berg med god utsikt mot Geirangerfjorden. Her er det dobbel tau-sikring som gir flotte foto motiv. Siste del av stien går i åpent landskap opp mot selve utsiktspunktet. Vår guide tar gjerne et fellesbilde av gruppen på utsiktspunktet. 

Etter en liten pause på utsiktspunktet starter rappelleringen!

Rappell-ruten består av tre deler. Intro-veggen, vertikal-veggen (50 høydemeter) og sva-veggen (40 høydemeter).

Introveggen

De fleste er uerfarne med rappell-teknikk så guiden vil gi en opplæring på bruk av utstyr og tau. Dette blir gjort i en enkel intro-vegg like nedenfor «dronningstolen» på Flydalsjuvet. Når guiden er trygg på at alle i gruppen mestrer utstyret går turen videre til de to store fjellveggene med fantastisk utsikt mot Geirangerfjorden.  

Vertikalveggen

Vertikal-veggen har trygg og fin hylle å stå på der tau blir klargjort. Selve veggen har to rappell muligheter. Den ene er vertikal. Guiden kan ta flotte bilder av de som velger å rappellere ned her. En snillere rappell uten vertikal start er også mulig. Begge to er svært flotte og spektakulære rappeller som ender opp på ei trygg hylle ca 50 høydemeter lenger nede. Fra denne hylla er det sikra sti ca 20 meter til sva-veggen. 

Svaveggen

Fra en hylle med lyng går neste rappell ned en flott sva-vegg omkransa av lauvskog. Utsikt mot sentrum av Geiranger hele veien ned. Rappellen slutter av i lauvskogen ca 40 høydemeter lenger nede. 

Fakta

Rappell-ruten består av tre deler. Intro-veggen, vertikal-veggen (50 høydemeter) og sva-veggen (40 høydemeter).

Etter at alle er nede fra rappell-ruta er det en kort spasertur på 200 meter ned til startpunktet på naturstien.

Utstyr og sikkerhet

1. Vi bruker 11 mm industri tau som er godkjent for arbeid i vertikalt landskap.

2. I fjellklatring er det til sammenlikning normalt å bruke 9 mm tau.

3. Vi bruker JUMAR sikring til oppturen. Dette er en taulås med håndtak som gir deg 100% trygg ferdsel i bratt landskap. JUMAR sikrer din oppstigning, men du må selv ha styrke til å dra deg forbi bratte opptak.

4. Til rappellering bruker vi SPARROW taubrems som er godkjent TT* utstyr for arbeid i vertikalt landskap. Dette er en kraftig taubrems som låser automatisk om du gjør en feil. SPARROW gir trygg og behaglig rappell.

5. I alle deler av naturstien og rappell-ruten er du sikret der dette er nødvendig. Vår guide vil hele tiden følge gruppen og sjå til at alle er trygge. Turen tilbyr fantastisk utsikt mot Geirangerfjorden i tildels bratt og vertikalt landskap. Har du høgdeskrekk er dette ikke anbefalt å bestille denne turen.